Vähän on päässyt blogin päivitys unohtumaan.. Muuttamaan pääsimme 1.3. erittäin keskeneräiseen kotiin. Lopussa meni kaikki pieleen. Ongelmista jo vähän avauduin maaliskuussa toisessa blogissa:

http://maijalat.vuodatus.net/lue/2013/03/uudessa-kodissa-elamaa-pahvilaatikoiden-keske

Paskaviemärin toimimattomuus johtui tehottomasta pumppaamosta. Paikalliseen vesihuolto-osuuskuntaan oli liityttävä ja se tarkoittaa liittymistä paineviemäriin. Meillä järjestelmä menee siten, että tontin nurkalla on kaivo johon kaikista rakenuksista liitytään norm. viettoviemärillä. Kaivossa on repijäpumppu, (pumppaamo) joka lykkää tuotokset vesihuolto-osuukunnan viemäriin. Matkaa liitoskohtaan tulee n. 500m. (Ylöjärven Kaupunki velvoitti liittymään ko. vesihuolto-osuuskuntaan, koska toiminta-alueen rajalle on matkaa 200 m..).

Ajatus kaunis ja toteutus toisenlainen; suunnittelija suunnittelee ja urakoitsija tekee. Ei mennyt näin.

LVI tarvikkeiden toimittaja päätti omin päin hankkia pumppaamon ja laskuttikin sen hyvissä ajoin. Ostimme flygt merkkisen pumppaamon. Maasta kaivettiin KMV pumppaamo! Varmaan ihan ok pumppaamoja molemmat -siis oikeassa paikassa ok. Pumppaamon myynyt yrittäjä oli tässä kohtaa kovin vaikeasti tavoitettavissa.. Tosin, puhtain paperein ei selviä suunnittelijakaan, ei sillä suunnitelmien mukaisella pumpullakaan mitään virkaa olisi ollut. Pumpun toimittanut urakoitsija esitti tietämätöntä ja selitti hankkineensa suunnitelmien mukaisen pumppaamon. Flygt merkkinen pumppaamo on laskutettu meiltä 11.5.2012 ja suunnitelmiin on pumppaamo ilmestynyt 18.5.2012. Eli täyttä potaskaa kaikki selitykset.

Flygt-pumppaamon myynyt ja KMV pumppaamon toimittanut urakoitsija haki pumppaamon pois, rahojen palauttaminen olikin jo melkein ylivoimainen tehtävä. Asia edelleen kesken.

Vähän ihmetyttää myös yrityksen sivuillaan mainostama "ylimääräiset tavarat voi palauttaa". Ei toiminut ainakaan meidän kohdalla.

Viemäriasiaan vielä. Kaivopumppu Kulmala mitoitti ja asensi uuden pumppaamon ja se toimii. Kiitokset siihen suuntaan, spesiaalit pumppuspesialisti Valtolle.

"Timpureista" opittiin matkan varrella sen verran, että kaikki kovasti mainostavat kokemustaan ja tekemisiään. Todellisuus on kuitenkin valitettavasti aivan toinen. Omakotityömailla tarjoilee palveluksiaan ammattikunta joka ei oikeissa töissä pärjää. Meillekin valitettavasti osui kohdalle. Ensimmäinen kaksikko, työpari Pinsiöstä, tuttu joltain aiemmalta työmaalta.

- Ulkorakennuksien tekeminen sujui mallikkaasti. Työtulos hyvä. Miinuksena poissaolot ilmoittamatta ja niitähän riitti. 3 kuukauden aikana laskutettavia tunteja kaksikolle kertyi 1 kk:n verran. Asuinrakennuksen kohdalla ei maltettu tutkia/osattu lukea  piirustuksia vaan tehtiin niinkuin on ennenkin tehty. Voi v..ttu. Parveke väärillä mitoilla (mm.)

- Seuraavat "timpurit": Ulkorakenukset jälleen ok, ulkovuoren tekoa ja sen semmoista. Sisällä töitä tehnyt pärjäili alkuun jotenkin. Työsaavutuksessa päivää kohti ei juuri kehumista.

Tämä kaksikko jatkoi parveketta edellisten jäljiltä, asensi loput kattotiilet, asensi ulko-ovet (pl. pääovi), ikkunan vuorilaudat, sisällä väliseinärungot + levytykset ja välipohjan  harvalaudoitus+1 levykerros. Lopputuloksena meillä on   vuotava terassin katto (=parveke), kattotiilien asennuksessa on vähän sanomista (päätytiilien asennus), parvekkeen oven asennus pielessä. Väliseinätyö pääosin ok, paitsi siihen käytetty aika...

Onnistumisia.

Edellä olevasta huolimatta kaikki ei mennyt pieleen, myös onnistumisia koettiin:

mm.

Asuinrakennuksen perustuksetRakennusHenria

Oikeat timpurit/moniosaajat: http://www.talopirkka.fi/  (terassit, oh lattialaatoitus, yms)

Kipsivalulattia yläkerta: http://www.joka-remontit.com/

Keittiö: http://www.keittiomaailma.fi/keittiomaailma/-etusivu?gclid=COqzhLfA6bcCFcR8cAod7V0A1g