Otsikko liittyy meidän tapauksessamme lantalaan, hevonpaskan säilytyspaikkaan.

"Katetun lantalan ajoluiskan korkeuden tulee olla 0,2 m...".

Lantala on tallin yhteydessä ja rakennettu silloin kun talo ja tallikin, 2012. Eilen askarreltiin tuo luiska. Tekemättä on vielä asetuksen mukainen kuormauslaatta. Luiskan valu olikin ensimmäinen "tee se itse"- valu tällä tontilla. Aiempiin tarpeisiin on betonin toimittanut Laurilan Betoni ja betonointiin liittyvät työt tehneet ihan jotkut muut kuin me itse..  

Pari päivän aikana kuultua kommenttia: "No jo joo, toimiva mylly olis kiva!"  "Tämä pyöri tyhjänä ihan hyvin.."

Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta lopputulos oli ihan kelvollinen.

image.jpg

Syystöihin on liittynyt muutakin pihahommaa. Kysymys kuuluikin - lapiolla vai kauhalla? Kauhaan päädyttiin, koska autopaikkojen  ja kulkuteiden kaadoissa oli vähän säätöä. Pintakerrokseksi kulkuteille levitettiin 0-12 mm murske. Samalla muokattiin kodinhoitohuoneen puoleinen pääty ja autotallin takapiha ensi kevään nurmikkoistutuksia varten.. Päältä ajettava Stiga ostettiin keväällä, näillä nurmikkomäärillä ei riitä enää illat ruohonleikkurin perässä kävelyyn. Pihahommissa oli rakennusaikanakin alkuvaiheen kaivuissa mukana ollut Juleri Oy.

Hyvä tuli pihasta, syksyn sateet ja talvi voi minun puolestani tulla.

image.jpg


Sarjassamme 

"Sudelle häntiä.." keskityimme maalämmön huoltokaivon uusimiseen. Päin p..tä asennettu betonirengas nostettiin ylös ja tilalle asensimme labkon muovisen huoltokaivon, pohjalle suodatinkangas + mursketta, routeristys jne. Alkuperäisessä asennuksessa oli täyttöihin käytetty laudanpätkiä ja betoniharkon puolikkaita... Pari vuotta sitten syvän v..tuksen vallassa kirjoitin, että pientalotyömailla palveluitaan tarjoavat ne, jotka eivät muualla pärjää. Ammattitaidosta tai -ylpeydestä ei hajuakaan, rakentamiseen liittyvistä määräyksistä ei ole kuultukaan jne.. Tuli vaan taas mieleen.

image.jpg

Kottikärryllinen laudanpätkiä ja pari harkon pulikasta, huoltokaivon ympärystäytöt