Viikonloppuisin kotona, eikä töissä..Tarkoittaa sitä, että paukkuja riittää vähän kotona puuhasteluun.

Meillä alkoi puuhastelu saunan kanssa. Muuttoa edeltävässä loppukirissä sauna jäi vähän jalkoihin - ja muuttui huomaamatta varastoksi! Huippuihana pihasauna on myös edesauttanut saunan varastona pysymistä. Saunan työn alle ottaminen aloitettiin autotallin siivoamisella ja maalaamisella. Joululomalla raivasin autotallia ja maalasin seinä kerrallaan ja kattoa osissa siinä rinnalla. Ensin "perävarasto" kuntoon ja sitten autotalli. Peräkammariin tuli seinällinen hyllyjä; seinäkiskot jotakin sovella-kopiota ja hyllyt kalustelevyä. Autotallin toiselle pitkälle seinälle asennettiin työtaso koko matkalle. Tason yläpuolelle tulee hylly, nyt siinä on pelkät kannakkeet ja kaikki jäljellä olevat jalka-ja kattolistat on pinottu näiden hyllykannakkeiden varaan.

perävaraston ja autotallin aarteet..

image-normal.jpgimage-normal.jpg

Autotallin seinä odottelee pöytätasoa

image-normal.jpg

Tavarat löylyhuoneesta roudattiin autotalliin ja päivitettiin tilanne löylyhuoneessa: Keväällä päästiin "tinapaperivaiheeseen" asti.  Nyt on paperia paikkailtu ja läpiviennit viimeistelty, koolaukset paneeleita varten asennettu. Panelithan ovat autotallissa odottaneet asennusta kohta vuoden..Kiukaan tilasin tänään. Vuosi sitten halusin valkoisen Tulikiven sumun.. Tänään päädyin Harvian kivi-kiukaaseen. Kiuasta ei upoteta lauteisiin. Meille ei tule valokuituja kattoon, eikä selkänojaan. Ei valaistua kiulua, ei lasiseinää..ei siis mitään mitä uusiin saunoihin suunnitellaan. Kiulu on ehkä jo eilisen juttuja.

Yksinkertainen on kaunista; musta sauna valaistus lauteiden alle. Ikkuna aiheuttaa vähän päänvaivaa..se on ihan turha, mutta ulkopuolelta talo olisi hölmön näköinen ilman ikkunaa.

image-normal.jpgimage-normal.jpgimage-normal.jpg