Kaikkihan ne on joskus saatu valmiiksi, jopa Iisakinkirkko ja meidän yläkerran kylpyhuone. Kirkko valmistui neljänkymmenen rakentamisvuoden jälkeen 1858, kylppärimme saimme valmiiksi noin 160 vuotta myöhemmin. Muutaman vuoden keskeneräinen kylpyhuone toimi varastona, sinne oli kätevä heittää kaikki rojut joille ei oikein ollut osoitetta. Pikkuhiljaa heräsi ajatus, jota vähän vauhditti yläkerran asukkaiden painostus.. ajatuksesta valmiiksi kesti kuitenkin pari vuotta. Hyvä siitä tuli. Allaskaluste ja korkea peilikaappi Ikeasta, wc istuin (Gustavsberg)  ja suihkukaappi Bauhausista. Talossa on nyt 3 wc:tä ja niissä wc-istuimet mallia IDO, Gustavsberg ja "jokutosihalpa".  Kaksi ensin mainittua ovat oikein hyviä molemmat ja tuo halpis malli olisi kannattanut jättää kauppaan. 

27BEEA09-B293-43BD-B3F2-B6F67089D5E9.jpg

Suihkukaappi on mallia edullinen, valinta olisi ollut joku muu jos tämä olisi ainoa suihku talossa ja päivittäisessä käytössä. Kaapin kokoamisesta voi todeta, että ohjeissa mainittu pari tuntia oli kevyen optimistinen aika-arvio.  Kaappia koottaessa tunnelma oli kuin tuhannen palan palapeliä koottaessa; epätoivo ja syvä v..tus vuorottelivat.  Niin, olisi myös kannattanut koota ja asentaa kapean kylppärin perälle tuleva suihkukaappi ja vasta sitten osittain kaapin eteen tuleva wc-istuin. Meillä oli siis pytty asennettu ensin ja tila kävi vähän ahtaaksi asennukseen..

Pari vuotta on mietitty terassin öljyämistä. Hetken mmielijohteesta ostin Motonetista terassiöljyä ja hoitelimme takapihan terassin yhden päivän ripeällä sutimisella. Valitsemamme öljy ei välttämättä ole mikään testivoittaja, mutta terassi oli siinä kunnossa, että mikä tahansa terassiöljy on tosi hyvää. 5 x 2,7 l oli kulutus ja leveä pensseli jatkovarrella osoittautui ihan huippuhyväksi työkaluksi.

IMG_2198.jpg

IMG_2199.jpg