Rakennuslupa on viime torstaista lähtien ollut lainvoimainen. Lupaprosessiin meni 5 kuukautta -ei kovin hätäisen hommaa tämä. Mihin se aika sitten meni? Suunnittelutarveratkaisu on haettu ja myönnetty marraskuussa 2011. ELY keskus valitti päätöksestä -ei ole kaavanmukaista rakentamista jne. Tammikuussa 2011 ympäristölautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan ja hylkäsi ELY-keskuksen valituksen. Kunta ei kovin ripeästi saa asioita eteenpäin ja sitten kun saa niin vielä on odotettava päätöksen lainvoimaisuutta. Kaiken tämän rumban keskellä on normaali rakennusluvan hakija ihmeissään, virkamieheltä on aika haastava kysyä neuvoa. Kysyä aina voi, mutta vastaus voi olla mitä sattuu ja vastauksen oikeellisuudesta ei kukaan ole vastuussa. Ehkä joskus kirjoitan pitkän tarinan tästä kaikesta.

Rakennuslupahakemukseen piti liitteeksi laittaa ote ympäristölautakunnan päätöksestä, johon piti hakea Hämeenlinnan hallinto-oikeudelta "tästä päätöksestä ei ole valitettu"-leima. Tästä kaikesta tuli selkeästi ilmi, että virastot ja viranomaiset eivät juurikaan keskustele keskenään. Järjestelmät on varmasti olemassa, mutta asiat häipyy jonnekin byrokratian rattaisiin. Rakennusvalvonta ei tiennyt että suunnittelutarveratkaisusta oli valitettu, ei edes reagoinut kun kysyin että miten nyt edetään.  Vastaukseks sain, että meillä on tämä marraskuussa myönnetty lupa ja sen mukaan mennään...ei siis menty.

19.4. pidetään aloituskokous ja homma lähtee käyntiin tai lähti oikeastaan tänään. Ensimmäinen kone tuli tontille -puun kaatoa ja tierumpuja.