Viimeiset kuukaudet on touhuttu enempi talon ulko- kuin sisäpuolella. Keväällä jo hyvään vauhtiin päässyt yläkerran kylpyhuone odottelee laatoitusta - ja  näköjään syksyä. Ei vaan jaksa sisähommista innostua kesällä.

Alkukesästä koottiin vihdoin toinen Lielahden K-Raudasta (tai Starkilta..?) ostetuista varastokopeista. Nämä kopit, tai siis epämääräinen ripakasa x 2 ostettiin joskus 2013 kesällä ja ovat siitä asti koristaneet pihaa koiratarhan vieressä -ripakasana. Toinen kopeista toimii nyt mustaksi maalattuna saunan puuvarastona. Nyt vielä jännitämme pysyykö koppi kasassa kun se on tumpattu täyteen polttopuita.. Toinen kopeista odottaa vielä kokoamista. Siitä olisi tarkoitus tulla, vähän tuunattuna, koirille tarhaan "sadepäivien talo".

2017 keväällä tulee 5 vuotta rakennusluvan myöntämisestä. Pitäisi siis olla valmista. Onko? TODO-lista on kyllä lyhentynyt vuosien varrella, mutta tehtävää riittää vieläkin. Tänä kesänä asennettiin lumiesteitä. On niitä asenneltu jo vähän aiemminkin, mutta nyt kesän aikana loputkin. Talon korkean osan tien puolelta puuttuu vielä, koska tuolle osuudelle tarvitaan nostin.

taloimage.jpgatimage%20%281%29.jpg

Miksi näin paljon juttua lumiesteistä? No siksi kun niitä on jouduttu ostamaan niin paljon. Taloon suunnilleen joka puolelle koko pituudelta + autotalliin koko rakennuksen mitalle. Hevostallissa sentään pärjättiin noin 4 metrin pätkällä.

Lumiesteet ostettiin Sadexilta (www.sadex.fi) ja asennettiin itse. Väri tumma harmaa RR23. Sadexilta tilasin aiemmin tikkaat ja kattosillat. Pari vuotta sitten pyysin muutamalta eri toimittajalta lumiesteistä tarjouksen  asennettuna. Hinta tuntui tuolloin aika suolaiselta ja tuntui edelleen, joten päädyimme asentamaan itse. 

Yläkerran kylppärin lisäksi TODO-listalta löytyy vielä teknisen tilan katon levytys (= gyproc), energiatodistuksen päivitys ja poistumistie parvekkeelta (= tikkaat).

Isossa pihassa on paljon haasteita, yksi niistä on aika.. mikään ei riitä. Ei ainakaan jos haluaa, että kaikki on tiptop-kunnossa. Ei vaan ole.

Tammelan Kaunotar -rungolllinen sireeni koristaa nyt pihatietä. Itse asiassa kaksi kaunotarta ja kolmannellekin on paikka valmiina. FB:n puutarhapalstalla ihastuin kuvaan, jossa rungollisen Tammelan Kaunottaren kanssa kukkapenkissä oli kaksivärisiä kuunliljoja. Kuvan ajatusta toteutin siis meilläkin. Portin pielessä on nyt iso ryhmä yksiväristä kuunliljaa ja ajotietä reunustamassa kaksiväristä. Ei aavistustakaan mitä lajikkeita kuunliljat edustavat, yksiväriset on haettu pari vuotta sitten Katin ja Jussin pihasta Lempäälästä ja kaksiväriset "Saarenkärjen kukkamarkkinoilta" eli Saarikoskien pihasta viime keväänä. Vähän olen vierastanut puolivarjossa viihtyvien kuunliljojen istuttamista etupihalle. Näyttäisi kuitenkin siltä, että koivut varjostavat tuota portinpieltä ja pihatien reunaa sen verran, että liljatkin saattavat viihtyä.

Kukkapenkkien rajauksiin olen miettinyt kaikenlaista; reunakiviä, reunanauhaa, lautaa.. Ihan mitä vaan. Mitään näistä ei siis ole vielä toteutettu. Nurmikon ja kukkapenkin rajaus hoituu kanttaamalla, tämäkin opittu FB:n puutarharyhmästä.

image.jpg 

kimage%20%282%29.jpg

Nämä ovat vähän isompia taimia, hostat ovat viihtyneet takapihalla hyvin. Niin hyvin, että ovat lähes tukahduttaneet samassa penkissä (= laatikossa) olevat alppiruusut. Aika näyttää jatkuuko kasvu yhtä rehevänä etupihan puoella.

timage%20%283%29.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image.jpg

Sireenejä on pihassa muitakin. Tallille menevän polun varteen olen keräänyt eri lajikkeita. Viimeisin hankinta on Moskovan Kaunotar (Kodin Terra). Taidan sireeneistä kirjoittaa ihan oman jutun.